Pianist Lars Nelissen van Gasselt

Lars Nelissen van Gasselt

Van jongs af aan ben ik erg gefascineerd door de schoonheid der natuur en de diepere betekenis van het leven. Als kind drukte ik dit uit in het tekenen en schilderen. Het was dit schilderen dat mijn interesse wekte in de muziek en uitgegroeide tot een echte fascinatie en passie: “schilderen met klank” zoals ik het graag noem. Mijn eerste pianolessen kreeg ik in Kessel van John Timmermans, daarna vervolgde ik mijn pianolessen bij Peter Simons in Venlo. Na het afsluiten van de middelbare school deed ik toelatingsexamen aan het conservatorium en werd toegelaten in de pianoklas van Avi Schönfeld aan het conservatorium te Maastricht. Tevens begon ik in dat zelfde jaar een studie koordirectie en kerkmuziek. Ik heb ook Masterclasses gevolgd bij Tellef Juva, Jean-Marie CottetDominique Merlet en Evgeny Moguilevsky.

In 2005 slaagde ik voor mijn eindexamen klassiek piano als uitvoerend musicus na zeven jaren studie bij Avi Schönfeld. In 2006 vertrok ik naar China en heb hier pianoles gegeven tot 2009…

Muzieklessen

Pianoles aan zowel kinderen als volwassenen, beginners en gevorderden.  Muziektheorie, zangles en solfège lessen.

Pianoconcerten

Optreden als solist en begeleider in binnen- en buitenland. Chopin, Scriabin, Ravel, Debussy, Beethoven,
Bach.

Koordirigent

Op dit moment heb ik een handvol koren onder mijn leiding. Ik leid zowel profane koren als kerkkoren
ik als dirigent en organist. 

Lees verder...

Eenmaal weer terug in Nederland zette ik mijn werkzaamheden voort als pianodocent en ben sindsdien verbonden als dirigent en organist aan meerdere koren, zowel kerkelijke als profane koren. Als pianist geeft ik recitals en heb opgetreden op podia in Europa, China en Japan. In 2013 heb ik meegedaan aan de ‘Yokohama International Music Competition’ in Japan waar ik een speciale juryprijs in ontvangst heb mogen nemen.

Naast muziek hou ik me graag bezig met poëzie en filosofie. Ook ben ik zeer geïnteresseerd in de andere kunsten, maar ook de wetenschap en psychologie boeien mij zeer. Ik ben een sterke voorvechter van de synthese van kunst, filosofie en wetenschap. Kunst is als een psychologisch proces waarbij alle kennis uitkristalliseert in schoonheid en waarheid.

Bij wie heb ik les gehad?

Pianist & Componist

Avi Schönfeld was zelf leerling van Artur Rubinstein, Vlado Perlemuter, Yvonne Lefèbure, Marcel Ciampi en hij studeerde compositie bij Nadia Boulanger en Alexander Tansman. Schönfeld heeft grote invloed gehad op mijn muzikale en artistieke ontwikkeling.